мај 15, 2024

ФиренцаЧинкветере 21 .05-26 .05 2024

Фиренца-Чинкветере (3НП) Посетете ги најубавите градови на романтичната Тоскана... Доживејте ги ремек делата на Микеланџело, Леонардо, Донатело, Макијавели во Фиренца, прошетајте по познатиот плоштад на кој се одржува “palio”- трка…

Read More
мај 14, 2024

Рафтинг на Тара 23.05-26.05.2024

Планинарска тура Мокра Гора - Рафтинг на Тара 23.05-26.05.2024 23.05.2024 Битола-Скопје-Куманово-Приштина-Мртање (Црна Гора) Состанок со групата во 17:30 часот во Битола, (паркинг на Спортска сала). Поаѓање кон Скопје во 17:45…

Read More
мај 7, 2024

Куршумлиска Бања 24.05-26.05.2024

24ти МАЈ – КУРШУМЛИЈСКА БАЊА За патувањето Куршумлијска Бања е градска населна и бањско лекувалиште во општина Куршумлија. Бањата се наоѓа во котлината на Бањска река, на 442м надморска висина…

Read More
мај 7, 2024

Атина 23.05-26.05.2024

24-ТИ МАЈ ВО АТИНА За патувањето Атина е град посветен на божицата Атина, по која го добила името и која била нејзин заштитник со векови. Денес, Атина е мултимилионска метропола, бидејќи…

Read More
март 23, 2024

Пролом Бања 24.05 – 26.05.2024

Пролом Бања 24ти Мај  Програма на патување:  Прв ден 24.05.2024 (Петок) СКОПЈЕ – ПРОЛОМ БАЊА Состанок на групата рано наутро во 05.30 часот на паркингот кај спортската сала Борис Трајковски…

Read More
март 23, 2024

Куршумлиска Бања 24.05-26.05.2024

Куршумлиска Бања 24ти Мај Некогаш најпознатиот центар за рехабилитација на Балканот, по 16 години пауза, повторно е отворен за туристи, сега во ново руво. Комплетно реновираниот хотелски комплекс Куршумлиска Бања…

Read More
јануари 20, 2024

Сицилија 17.05.2024-25.05.2024

 СИЦИЛИЈА-БИСЕРОТ НА ИТАЛИЈАНСКИОТ ЈУГ Оваа пролет Ве водиме на најголемото цветно шоу во светот, Фестивалот на цвеќето во Ното!   СИРАКУЗА-НОТО- ЕТНА- КАТАНИЈА-ТАОРМИНА-СAВОКА- ЧЕФАЛУ- МОНРЕАЛ-ПАЛЕРМО- АГРИЏЕНТО (17.05.2024-25.05.2024)     Земја…

Read More