|

ДОЧЕК НА НОВА 2024 ГОДИНА-ЗЛАТИБОР   ДОЧЕК НА НОВА 2024 ГОДИНА-ЗЛАТИБОР  (Сирогојно-Врњачка Бања)   (29.12.2023 – 02.01.2024)   29.12.2023 (петок)   22:00 часот заминување на групата од Кавадарци и во 23:30 часот од Скопје (пред туристичките агенции) кон Србија со туристички автобус преку граничниот премин Табановце, со попатни одмори.     Прв ден: 30.12.2023 (сабота)   Пристигнување на Златибор…

Белград 30.12.2023-02.02.2024
|

Белград 30.12.2023-02.02.2024

  Програма   1 ден 30.12.2023 (Сабота) Состанок со групата на паркингот наспроти театарот Војдан Чернодрински во Прилеп во 23:45, во 00:00 часот поаѓање за Белград. Патот води преку Кавадарци, Велес, Скопје, Куманово и преку граничен премин Табановце. Ноќно возење со попатни паузи и царински формалности. 2 ден 31.12.2023 (Недела) Пристигнување во Белград во утринските…

Будва 30.12 – 02.01.2024
|

Будва 30.12 – 02.01.2024

Будва Нова Година – Програма на Тура Ден1 30.12.23 Скопје-Суто Море Состанок на групата. Поаѓање за Црна Гора во 22.00 часот од Куманово од Макпетрол бензинска и 23.00 часот од Дрводекор Скопје. Ноќно возење преку Косово и Албанија со кратки попатни паузи за одмор и царински формалности. Ден2 31.12.23 Суто Море – Бар Пристигнување во…

Лутраки и Воден 30.12 – 01.01.2024
|

Лутраки и Воден 30.12 – 01.01.2024

Лутраки и Воден – Програма на Тура Ден1 (30.12.2023 – Сабота) | Скопје / Струмица – Лутраки Тргнување од Скопје/Струмица во раните утрински часови,.Патување кон граничниот премин со Грција каде што после царинските формалности се упатуваме кон Солун.Слободна прошетка и шопинг во ИКЕА/КОСМОС. Продолжуваме понатау кон Лутраки. Пристигнување во Лутраки и сместување во апартмани (A…

Соко Бања 31.12 2023-02.01.2024
|

Соко Бања 31.12 2023-02.01.2024

Соко Бања 31.12 2023-02.01.2024 Соко Бања е туристичко место кое се наоѓа во југоисточна Србија во подножјето на Озрен планина. Самата бања е опкружена од 4 планини – од север планина Ртањ на 1560m н.височина, на исток се наоѓа планината Девица, на југ планината Озрен на 1117m н.височина и од запад планината Буковик. Низ Соко…

Златибор 29.12.2023-02.01.2024
|

Златибор 29.12.2023-02.01.2024

Нова Година 2024 ЗЛАТИБОР (Со посета на Сирогојно, Ел Пасо,  Дрвенград, Врњачка Бања)   Прв ден: 29.12.2023 (Петок) Тргнување на групата во 22:30 часот од Скопје и 23:00 часот од Куманово кон Златибор со попатни паузи за царински формалности и одмори.   Втор ден: 30.12.2023 (Сабота) Пристигнување во Златибор во утринските часови и заминување на групата кон етно село Сирогојно. Посета на музејот на отворено и специјалната продавница…

Рим-Неапол 29.12.2023-03.01.2024
|

Рим-Неапол 29.12.2023-03.01.2024

Програма 1 ден (29.12.2023 – петок) : БИТОЛА Состанок на групата на Градската Автобуска станица во 14.30 часот. Поаѓање за Драч во 15.00 часот. Патот води преку Струга, Елбасан…денско и ноќно патување со кратки попатни одмори. Пристигнување во Драч во вечерните часови – трансфер на траект. Планирано поаѓање за Бари околу 23.00 часот…ноќна пловидба. 2…

Игало 29.12.2023 – 01.01.2024
|

Игало 29.12.2023 – 01.01.2024

Програма Прв ден: 29.12.2023 (петок) 20:00 часот заминување на групата од Кавадарци и во 22:00 часот од Скопје (пред туристичките агенции) кон Црна Гора со туристички автобус. Ноќно патување преку Косово и Албанија со попатни паузи за одмор. Втор ден: 30.12.2023 (сабота) Пристигнување во Херцег Нови во претпладневните часови. Градот кој е основан пред 600…

Дубровник 29.12.2023.-01.01.2024
|

Дубровник 29.12.2023.-01.01.2024

Дубровник – Требиње за Нова година Термин: 29.12.2023.-01.01.2024 1 Ден: 29.12.2023 – Планирано поаѓање во 21:00 часот. Ноќно возење со попатни паузи и царински формалности. 2.Ден: 30.12.2023 – Пристигнување во Котор во раните утрински часови разглед на еден од најубавите градови на Црногорското приморје, кој благодарение на своите природни убавини и историско наследство е вклучен во листата на Светско…

Будва 29.12.2023 – 01.01.2024
|

Будва 29.12.2023 – 01.01.2024

СВ.СТЕФАН-БУДВА-КОТОР-ТИВАТ-ПОРТО МОНТЕНЕГРО- -ДУБРОВНИК 1.Ден 29.12.2023  – Состанок со групата во 23:30 од спортска сала Битола па поаѓање за Будва.  Планирани  поаѓања и од Ресен, Охрид, Струга, Прилеп, Велес и Скопје – сатници на поаѓање информација во Агенција. Ноќно возење со попатни паузи и царински формалности. 2.Ден 30.12.2023  – Пристигнување во Св.Стефан во утринските часови. Oва место е еден од…