ISTANBUL – 5 ноќи

ISTANBUL – 5 ноќи

ИСТАНБУЛ – АВИОНСКИ ПРЕВОЗ

ДЕНОВИ НА ЛЕТАЊЕ

5 ноќи

Поаѓање (SKP – IST)

Секој понеделник,среда петок

Враќање (IST – SKP)

Секоја сабота,понеделник и среда

Период 01,11,-15,03,2020

Освен(27.12- 05.01.2020)

Истанбул – најкосмополитски град во светот, град на контрасти, единствен град кој ги преплавува сите сетила. Истанбул пречекува опсипан со светлина, град кој никогаш не спие – улици полни со весели и насмеани луѓе, шаренило од бои, мириси, идеален спој на култура и религија, место на кое се состануваат Европа и Азија.

Програма

Прв ден

Скопје – Истанбул

Полетување од Скопје за Истанбул со Пегасус во денови понеделник,среда и петок според објавен ред на летање . По слетување во Истанбул ,организиран превоз со автобус до хотел. Сместување. Ноќевање.

Втор-Петти ден

Истанбул

Појадок. Слободни дена за индивидуални разгледи и прошетки.

Ноќевање.

Последен ден

Истанбул – Скопје

Појадок. Организиран превоз до аеродром. Лет со Пегасус од Истанбул до Скопје. во сабота ,понеделник и среда .

ХОТЕЛ

Локација

1 / 2 Соба

1 / 1 Соба

3то лице

Дете (2 – 5.99)

Дете (6 –

11.99)

Erbazlar Hotel

3*Aksaray – Laleli

265 EUR

316 EUR

255 EUR

143 EUR

210 EUR

Sim Hotel Istanbul

3*Aksaray – Laleli

285 EUR

364 EUR

281 EUR

143 EUR

221 EUR

HamitBey Prestige Hotel

3*Aksaray – Laleli

285 EUR

364 EUR

280 EUR

143 EUR

N/A

The Biancho Hotel Pera

4*Taksim – Beyoğlu

301 EUR

428 EUR

296 EUR

143 EUR

228 EUR

The Byzantium Hotel

4*Sultanahmet

333 EUR

490 EUR

315 EUR

143 EUR

270 EUR

BVS Lush Hotel Istanbul

4*Taksim – Beyoğlu

333 EUR

490 EUR

326 EUR

143 EUR

245 EUR

Richmond Istanbul Hotel

4*Taksim – Beyoğlu

346 EUR

518 EUR

336 EUR

143 EUR

253 EUR

Piya Sport Hotel

4*Laleli

368 EUR

525 EUR

350 EUR

143 EUR

263 EUR

Grand Durmaz Hotel

4*Laleli

380 EUR

554 EUR

354 EUR

143 EUR

266 EUR

The Galata Istanbul Hotel MGallery

5*Karakoy

385 EUR

595 EUR

N/A

143 EUR

270 EUR

ДЕНОВИ НА ЛЕТАЊЕ

5 ноќи

Поаѓање (SKP – IST)

Секој понеделник,среда петок

Враќање (IST – SKP)

Секоја сабота,понеделник и среда

Период 01,11,-15,03,2020

Освен(27.12- 05.01.2020)

Напомена:Попустите за деца важат за едно дете сместено со двајца возрасни во соба Во цената се вклучени следниве услуги:

 • Авионски превоз со Пегасус ( по лице 20 кг вклучен багаж + 7 кг рачен багаж)

 • Аеродромски такси

 • 5 ноќевања со појадок во некој од предложените хотели

 • Организиран трансфер на релација аеродром (Sabiha Gokcen) хотел аеродром (Sabiha Gokcen);

Во цената не се вклучени следниве услуги:

 • Патничко и здравствено осигурување (155 мкд)

 • Екстра трошоци во хотел

 • Цена за бебе ,возраст 0-1,99 изнесува 59 еур

Важна напомена:

 • Цените не важат за период 27,12,-05,01,2020

 • Горенаведените цени не ги гарантираме.Цената може да биде повисока и зависи од местата на авион!!

 • Плаќањето е задолжително во денари (1 еур = 61.8 мкд)

 • За ова патување потребен е валиден биометриски пасош со важност 160 дена од денот на патувањето

 • Важно: За резервација задолжителна уплата од 100%,и ако се откаже резервацијата има пенали од 100 %.