ISTANBUL – 2 ноќи 2019/2020

ISTANBUL – 2 ноќи 2019/2020

ИСТАНБУЛ – АВИОНСКИ ПРЕВОЗ

ДЕНОВИ НА ЛЕТАЊЕ

2 ноќи

Поаѓање (SKP – IST)

Секој понеделник,среда,сабота

Враќање (IST – SKP) Секоја среда,петок,понеделник

Период 01.11.-15.03.2020

Освен(27.12- 05.01.2020)

Истанбул – најкосмополитски град во светот, град на контрасти, единствен град кој ги преплавува сите сетила. Истанбул пречекува опсипан со светлина, град кој никогаш не спие – улици полни со весели и насмеани луѓе, шаренило од бои, мириси, идеален спој на култура и религија, место на кое се состануваат Европа и Азија.

Програма

Прв ден

Скопје – Истанбул

Полетување од Скопје за Истанбул со Пегасус во денови понеделник,среда,сабота според објавен ред на летање . По слетување во Истанбул ,организиран превоз со автобус до хотел. Сместување. Ноќевање.

Втор ден

Истанбул

Појадок. Слободен ден за индивидуални разгледи и прошетки.

Ноќевање.

Последен ден

Истанбул – Скопје

Појадок. Организиран превоз до аеродром. Лет со Пегасус од Истанбул до Скопје. во среда,петок,понеделник .

ХОТЕЛ

Локација

1 / 2 Соба

1 / 1 Соба

3то лице

Дете (2 – 5.99)

Дете (6 –

11.99)

Erbazlar Hotel

3*Aksaray – Laleli

199 EUR

230 EUR

199 EUR

143 EUR

181 EUR

Sim Hotel Istanbul

3*Aksaray – Laleli

219 EUR

251 EUR

218 EUR

143 EUR

188 EUR

HamitBey Prestige Hotel

3*Aksaray – Laleli

219 EUR

251 EUR

218 EUR

143 EUR

N/A

The Biancho Hotel Pera

4*Taksim – Beyoğlu

225 EUR

276 EUR

224 EUR

143 EUR

190 EUR

The Byzantium Hotel

4*Sultanahmet

238 EUR

301 EUR

231 EUR

143 EUR

206 EUR

BVS Lush Hotel Istanbul

4*Taksim – Beyoğlu

238 EUR

301 EUR

236 EUR

143 EUR

196 EUR

Richmond Istanbul Hotel

4*Taksim – Beyoğlu

244 EUR

313 EUR

240 EUR

143 EUR

200 EUR

Piya Sport Hotel

4*Laleli

253 EUR

315 EUR

245 EUR

143 EUR

204 EUR

Grand Durmaz Hotel

4*Laleli

258 EUR

326 EUR

246 EUR

143 EUR

206 EUR

The Galata Istanbul Hotel MGallery

5*Karakoy

259 EUR

343 EUR

N/A

143 EUR

206 EUR

ДЕНОВИ НА ЛЕТАЊЕ

2 ноќи

Поаѓање (SKP – IST)

Секој понеделник,среда,сабота

Враќање (IST – SKP) Секоја среда,петок,понеделник

Период 01.11.-15.03.2020

Освен(27.12- 05.01.2020)

Напомена: Попустите за деца важат за едно дете сместено со двајца возрасни во соба Во цената се вклучени следниве услуги:

 • Авионски превоз со Пегасус ( по лице 20 кг вклучен багаж + 7 кг рачен багаж)

 • Аеродромски такси

 • 2 ноќевања со појадок во некој од предложените хотели

 • Организиран трансфер на релација аеродром (Sabiha Gokcen) – хотел – аеродром (Sabiha Gokcen);

Во цената не се вклучени следниве услуги:

 • Патничко и здравствено осигурување (155 мкд)

 • Екстра трошоци во хотел

 • Цена за бебе ,возраст 0-1,99 изнесува 59 еур

Важна напомена:

 • Цените не важат за период 27.12.-05.01.2020

 • Горенаведените цени не ги гарантираме.Цената може да биде повисока и зависи од местата на авион!!

 • Плаќањето е задолжително во денари (1 еур = 61.8 мкд)

 • За ова патување потребен е валиден биометриски пасош со важност 160 дена од денот на патувањето

 • Важно: За резервација задолжителна уплата од 100%,и ако се откаже резервацијата има пенали од 100 %.