Category: Октомвриски Патувања

ИСТАНБУЛ – АНТАЛИЈА – КАПАДОКИЈА

Истанбул – Анталија –Кападокија   ИСТАНБУЛ –АНТАЛИЈА- КАПАДОКИЈА – АВИОНСКИ ПРЕВОЗ   Неверојатен микс , запознајте ја Турција за само 8 дена . Патувањето започнува со најкосмополитскиот град во светот Истанбул. Градот кој никогаш не спие , спој на култура и религија, место каде се спојуваат Европа и Азија. Потоа го продолжавате патувањето за Анталија,…
Read more

ИСТАНБУЛ – 2,3,4 или 5 ноќевања

Истанбул | Есен 2020   ИСТАНБУЛ | Авионски превоз | 2,3,4 или 5 ноќевања   Истанбул – најкосмополитски град во светот, град на контрасти, единствен град кој ги преплавува сите сетила. Истанбул пречекува опсипан со светлина, град кој никогаш не спие – улици полни со весели и насмеани луѓе, шаренило од бои, мириси, идеален спој…
Read more

ИСТАНБУЛ 04.12-07.12.2020

ИСТАНБУЛ 8 МИ ДЕКЕМВРИ АВТОБУС Истанбул, единствениот град на два континенти! Местото што ги исполнува сите желби на светот и ви ги отвора портите кон непроценлива убавина и историја, град на спротивности и на извонредни традиционални вредности. Многумина го нарекуваат „Главниот град на светот“, други пак „Мостот помеѓу Европа и Азија“. Истанбул е најголемиот град…
Read more

Истанбул 12.11-15.11.2020

Истанбул царската престолнина на два континенти Автобус 4 дена / 2 ноќевања   12.Ноември (Четврток)           СКОПЈЕ – ИСТАНБУЛ Состанок на групата на паркингот спроти хотелот “Holiday Inn”, во 15:00 часот. Тргнување за Истанбул во 15:30 часот. Се патува преку Р.Бугарија – граничен премин Деве Баир со попатни паузи. Ноќно возење.  …
Read more

Кападокија – Истанбул 4 ноќевања

Кападокија – Истанбул  4 ноќи              КАПАДОКИЈА – АВИОНСКИ  ПРЕВОЗ Кападокија – Ако постои бајка за магична земја од глина, веројатно ќе изгледа како Кападокија. Регионот е во централна Турција и е познат по уникатни карпести форми во кои древните народи ги направиле своите домови и светилиштa. Истанбул – најкосмополитски…
Read more