Пролом Бања 18.01 – 21.01.2024
|

Пролом Бања 18.01 – 21.01.2024

Пролом Бања Водици Prolom Banja Srbija Srbija Програма на патување:   1.Ден 18.01.2024 (четврток) СКОПЈЕ – ПРОЛОМ БАЊА Состанок на групата рано наутро во 05.30 часот кај спортска сала Борис Трајковски (кај пералните). Поаѓање за Србија во 06.00 часот. Патувањето се одвива преку граничниот премин Табановце со кратки попатни паузи за одмор и обавување на …

Куршумлиска Бања 19.01 – 21.01.2024
|

Куршумлиска Бања 19.01 – 21.01.2024

Куршумлиска Бања Водици  Kursumliska Banja Srbija Srbija Некогаш најпознатиот центар за рехабилитација на Балканот, по 16 години пауза, повторно е отворен за туристи, сега во ново руво. Комплетно реновираниот хотелски комплекс Куршумлиска Бања е лоциран на падините на Копаоник, покрај долината на Бањска Река, на 10км од Куршумлија. Лековитата моќ на термоминералната вода која овде…

Луковска Бања 18.01 – 21.01.2024
|

Луковска Бања 18.01 – 21.01.2024

Луковска Бања Водици  Lukovska Banja Srbija Srbija Луковска Бања е лоцирана во јужниот дел на Србија, на источните падини на Копаоник. Со поставеност од 681м надморска висина, таа е највисоката бања во Србија со пријатна умерено континентална клима и голем број на сончеви денови. Карактеристична е по своите термо минерални извори, едни од најбогатите во…

Тоскана со Чинкве Тере 07.03 – 12.03.2024
|

Тоскана со Чинкве Тере 07.03 – 12.03.2024

Програма на патување:    1.ден 07.03.2024 (четврток) СКОПЈЕ – МОНТЕКАТИНИ  Состанок на групата во 09.30 часот на паркингот кај спортската сала Борис Трајковски (кај пералникте). Поаѓање за Италија во 10.00 часот. Дневно и ноќно возење преку Србија, Хрватска и Словенија со попатни паузи за одмор и обавување на царински формалности. 2.ден 08.03.2024 (петок) МОНТЕКАТИНИ –…

Лутра Едипсос 08.03 – 10.03.2024
|

Лутра Едипсос 08.03 – 10.03.2024

Eдипсос или Лутра Едипсос е најпознатата и најстарата бања во Грција, специфична по комбинацијата од термалните извори во море. Во прилог на тоа дека се работи за една од најстарите бањи оди и фактот што бањата се спомнува во делата на славниот грчки филозоф Аристотел. Во Римско време тука поминале Хадријан, Септимиј и Марко Аурелиј,…

Луковска Бања 08.03 – 10.03.2024
|

Луковска Бања 08.03 – 10.03.2024

Луковска Бања е лоцирана во јужниот дел на Србија, на источните падини на Копаоник. Со поставеност од 681м надморска висина, таа е највисоката бања во Србија со пријатна умерено континентална клима и голем број на сончеви денови. Карактеристична е по своите термо минерални извори, едни од најбогатите во земјата, недопрената природа на шумовитиот Копаоник и…