Category: Мајски патувања

Први Мај во Турција и Грција

ПРВИ МАЈ ВО ТУРЦИЈА И ГРЦИЈА АЈВАЛИК-САРИМСАКЛИ-ОСТРОВОТ ЛЕЗБОС   (30.04.2020 – 03.05.2020)    …Ниту Ѓаволот не сакал да се симне од ридот над Ајвалик од каде се гледаат 29 острови на Егејското Море, заради што, според легендата, ова место го носи името Ѓаволска трпеза. Според  приказната, Ѓаволот со години се обидувал да стане добар и да го…
Read more

01 Мај – Соко Бања

01.05.2020 (Петок) СКОПЈЕ – СОКО БАЊА Состанок на групата на паркингот кај хотел ВИП спроти саем рано наутро во 05.30часот. Поаѓање кон Србија во 06 часот. Патувањето се одвива преку граничниот премин Табановце со кратки паузи за одмор и обавување на царински формалности. Пристигнување во Соко Бања во пладневните часови и сместување во хотел Бањица. Ручек.…
Read more

01 Мај – Врњачка Бања

Програма на патување: 30.04.2020 (Четврток) СКОПЈЕ – ВРЊАЧКА БАЊА Состанок на групата на паркингот кај хотел ВИП спроти саем рано наутро во 04.30 часот. Поаѓање за за Србија во 05.00 часот. Патот води преку граничниот премин Табановце со кратки попатни паузи за одмор и обавување на царински формалности. Пристигнување во Врњачка Бања во пладневните часови…
Read more

01 Мај – Ханиоти

Програма на патувањето:   01.05.2020 (Петок)                                             СКОПЈЕ – ХАНИОТИ   Состанок на групата на паркингот кај хотел ВИП спроти саем рано наутро во 03.30 часот. Поаѓање за Грција во 04 часот. Патувањето се одвива преку граничниот премин Богородица со кратки попатни паузи за одмор и обавување на царински формалности. Пристигнување во Ханиоти и сместување во…
Read more

МОСКВА & С. ПЕТЕРБУРГ 16-23 АПР

Програма на патување:   1 ден (16.04):  БЕЛГРАД – МОСКВА Состанок  на групата два часа пред поаѓање на Air Serbia аеродромот “Никола Тесла” во 15.00 часот. Лет со авиокомпанијата Air Serbia  vo 17.05 часот(JU 654) . Пристигнувањето на аеродромот во Москва Шереметјево во во 20:45 ч. Ноќевање.   2 ден (17.04):  МОСКВА Појадок. . Панорамско…
Read more