KAPADOKIJA 3/4 NOKEVANJA AVION

KAPADOKIJA 3/4 NOKEVANJA AVION

 

Кападокија | Пакет аранжмани

Есенска програма

Ако постои бајка за магична земја од глина,веројатно ќе изгледа како Кападокија.Регионот е во централна Турција и е познат по уникатни карпести форми во кои древните народи ги направиле своите домови и светилиштa
 • Важност до 26.10.2021
 • 3 или 4 ноќевања
 • Ноќевање со појадок
 • Авионски превоз

Хотел

The Cappadocia Hotel boutique
Со појадок
3 NOKEVANJA 279 EUR/4 NOKEVANJA 305 EUR
Arbas Cave Hotel boutique 4*
Со појадок
3 NOKEVANJA 290 EUR/4 NOKEVANJA 325
Sakli Konak Cappadocia 3*
Со појадок
3 NOKEVANJA 295 EUR/4 NOKEVANJA  330 EUR
Dreams Cave Hotel Boutique
Со појадок
3 NOKEVANJA 309 EUR/4 NOKEVANJA 350 EUR
Dedeli konak cave hotel 3*
Со појадок
3 NOKEVANJA 319 EUR/4 NOKEVANJA 365 EUR
By Cappadocia hotel 5*
Полупансион
3 NOKEVANJA 325 EUR/4 NOKEVANJA 375 EUR
Maze of Cappadocia Boutique
Со појадок
3 NOKEVANJA 339 EUR/4 NOKEVANJA 389 EUR

Екскурзии

Северна Кападокија
9:30 – 17:00
Факултативна
50 EUR
Турата започнува во 09.30 часот,враќање во 17 часот. Се посетуваат следниве локалитети: Devrent Valley,
Црвена долина
9:30 – 17:00
Факултативна
50 EUR
Турата започнува во 09.30 часот,враќање во 17 часот. Се посетуваат следниве локалитети: Red Valley, Cavusin
Јужна Кападокија
9:30 – 17:00
Факултативна
55 EUR
Турата започнува во 09.30 часот, враќање во 17.30 часот. Се посетуваат следниве локалитети: Kaymakli underground City, Ihlara Valley, Meleniz River, Belisirma village, Selime Monastery Турата вклучува:автобускипревоз,водич на англиски јазик, влезници. Факултативно – ручек
Летање со балон
2 часа
Факултативна
120
Турата започнува минимум 45 минути пред изгрејсонце. Трае околу 2 часа. Се прелетуваат следниве области: Love Valley, Aydin Kiragi, Pigeon Valley, Cavusin. Турата вклучува: трансфер од и до хотел, организатор и водич, летање со балон

Во цената е вклучено

 • Повратен авионски билет со Пегасус Ерлинес од Скопје преку Истанбул до Кајсери со (20 кг вклучен багаж)
 • Аеродромски такси
 • Сместување во одбран хотел 3 или 4 ноќи
 • Организиран превоз од аеродром –хотел-аеродром

Во цената не е вклучено

 • Факултативни екскурзии
 • Патничко и здравствено осигурување
 • Екстра трошоци во хотел

Важна напомена:

 • Горенаведените цени не се гарантирани. Цената може да биде повисока и зависи од местата на авион!
 • Плаќањето е задолжително во денари (1 еур=61.8 мкд)
 • За ова патување потребен е валиден биометриски пасош со мин.6 месеца од денот на патувањето
 • За влез во Р.Турција потребно е да имате сертификат за вакцина со поминати мин. 14 дена од втората доза пред влез во земјата, ПЦР тест (не постар од 72 часа) или брз антигенски тест ( не постар од 48 часа), или сертификат дека сте ја прележале болеста во последните 6 месеци. Сите наведени сертификати се однесуваат за лица посатари од 6 години.
 • Формулар за влез, регистрација на : https://register.health.gov.tr (72 часа пред влез во земјата) – задолжителен.
 • За влез во Македонија потребен е сертификат за прележан COVID 19 во последните 45 дена сметајки од денот на оздравување, или примени најмалку 2 вакцини, или пак Антиген негативен тест или ПЦР негативен тест. Сите горенаведени потврди не се однесуваат и не се задолжителни за лица под 18 години.
 • Цените не важат за време на празници
 • Важно: За резервација задолжителна уплата од 100%, и ако се откаже резервацијата се плаќаат пенали од 100 %.
 • Програмата е лекторирана од лектор Ана Бачваровска