КАПАДОКИЈА – 4 ноќи

КАПАДОКИЈА – 4 ноќи

ДАТУМИ НА ЛЕТОВИ

Поаѓање (SKP – KAJ)

Враќање (KAJ – SKP)

Период

4 ноќи

Понеделник, Сабота

Петок, Среда

02.11.2019 –15.03 2020

(Не важи за период 27.12.2019 – 05.01.2020)

КАПАДОКИЈА – АВИОНСКИ ПРЕВОЗ

Кападокија – Ако постои бајка за магична земја од глина, веројатно ќе изгледа како Кападокија. Регионот е во централна Турција и е познат по уникатни карпести форми во кои древните народи ги направиле своите домови и светилиштa….

Во цената се вклучени следниве услуги:

 • Повратен авионски билет со Пегасус Ерлинес од Скопје преку Истанбул до Кајсери со (20 кг вклучен багаж)

 • Аеродромски такси

 • Сместување во одбран хотел

 • Организиран превоз од аеродром – хотел- аеродром

Во цената не се вклучени следниве услуги:

 • Факултативни екскурзии

 • Патничко и здравствено осигурување

 • Екстра трошоци во хотел

5 ДЕНА – 4 НОЌИ

ХОТЕЛ

Кат/Усл

1 / 2 Соба

1 / 1 Соба

3то лице

Бебе (0 – 1.99)

Дете (2 – 5.99)

Дете

(6 – 11.99)

Dedeli Konak Cave Hotel

Boutique

BB

358

469

N/A

150

230

290

Abras Cave Hotel

Boutique

BB

358

469

358

150

230

290

Suhan Cappadoccia Hotel

5* HB

385

550

385

150

230

306

ДАТУМИ НА ЛЕТОВИ

Поаѓање (SKP – KAJ)

Враќање (KAJ – SKP)

Период

4 ноќи

Понеделник, Сабота

Петок, Среда

02.11.2019 –15.03 2020

(Не важи за период 27.12.2019 – 05.01.2020)

ЕКСКУРЗИИ

Екскурзија

Опис на екскурзија

Цена

Црвена Тура

 • Поаѓање од хотел во 09.30 часот. Утрото прва средба со месечевите пејзажи на Кападокија, посета на Devrent Valley.

 • Посета на Pasabag, каде што можат да се видат уникатните карпи во форма на печурки.

 • Организиран ручек во Аванос.

 • Посета на кермичка работилница со презентација на изработка на керамички производи.

 • Попладне посета на Goreme, музеј на отворено,каде што можат да се видат остатоци од Вузантиска култура во камените цркви кои датираат од 10 до 12 век

 • Посета на Uchisar, лоциран во срцето на Кападокија ,од каде се добива комплетен видик на Гореме, долината и селата во таа околина ,од каде се прават најубави панорамски фотографии.

 • Организирано враќање во хотел околу 17.30 часот.

45

Долина на розите

 • Поаѓање од хотел во 09.30 часот. Посета на Urgup, и можност да се сретнете со семејството на познатите форми од камен мајката таткото и ќерката – официјалниот симбол на Кападокиа

 • Посета на Cavusin, место каде што во минатото живееле монаси во пештери.

 • Ручек во ресторан.

 • Посета на некој од подземните градови,.Враќање во хотел во 17.30 часот.

45

Летање со балон

 • Организиран лет со балон, и тоа во време од 04.00 – 07.00 часот.

145

 

Ред на летање:

PC 352 SKP- SAW 10:10-13:35

PC 4110 SAW-ASR 17:20-18:35

PC 2733 ASR-SAW 10:20-11:45

PC 351 SAW- SKP 10:00-09:30