Category: City Break

КУБА

КУБА 12 дена / 9 ноќевања Латино ритам, пикантна кујна, рајски плажи, волшебни природни убавини… 26.02.2018 – 09.03.2018 Најголемиот и во последно време најпосетуван карипски остров е дел од Големите Антили. Латино ритамот, пикантната кујна, рајските плажи, волшебните природни убавини, непрегледните полиња со шеќерна трска, сочуваните традиции и култура се само дел од оваа сочувана,островска енигма. Една […]

Continue Reading →

МОСКВА & Санкт Петерсбург

Москва & Санкт Петерсбург 2018 од 495€ * ** СИГУРНА РЕАЛИЗАЦИЈА ** Москва &  Санкт Петерсбург 2018 06.04-12.04.2018, 29.04-05.05.2018, 20.05-26.05.2018 10.06-16.06.2018 22.07.-28.07.2018 12.08-18.08.2018 ЦЕНОВНИК МОСКВА & СТ.ПЕТЕРСБУРГ    06.04.-12.04.2018                              7 НОЌЕВАЊA СО ПОЈАДОК VEGA HOTEL & CONVENTION CENTER 4* /HOTEL MOSKVA 4*  Цена по […]

Continue Reading →

БАЛИ за денот на вљубените

БАЛИ БАЛИ – никогаш поефтин За денот на вљубените 14.02.2018 – 25.02.2018 Цена по лице ОД 675еур 12 дена / 09 ноќевања НП +авионски превоз + транесфер   Индонезија или официјално Република Индонезија е голема земја во Азија, чиј главен град е Џакарта. Индонезија е составена од мноштво на мали и големи острови, од кои најголемите се Јава, […]

Continue Reading →

ИСТАНБУЛ

Градски индивидуални тури со авио превоз од Скопје и организирано хотелско сместување ИСТАНБУЛ Истанбул е мегалополис. Тој е втор град по големина во Европа со речиси 13 милиони жители. Со развиена економија, трговија, туризам од 1985 година е на листата на заштитени градови на УНЕСКО. Истанбул… градот кој ги поврзува континентите… Престолнина на три некогашни […]

Continue Reading →

ДУБАИ

Градски индивидуални тури со авио превоз од Скопје и организирано хотелско сместување ДУБАИ   Ова некогашно мало рибарско село во средината на 19 век прерасна во трговски центар и многу важно транзитно пристаниште помеѓу Блискиот и Далечниот исток. Денес овој град во арапскиот свет е познат како „град на трговци“.Она што фасцинира при првата средба […]

Continue Reading →

БЕРЛИН

Градски индивидуални тури со авио превоз од Скопје и организирано хотелско сместување БЕРЛИН   Една од шеснаесетте покраини на Германија, главен и најголем град со 3,45 милиони жители. Најраниот доказ за населување на централните области на денешен Берлин е дрвена греда која датира од околу 1192 година. Согласно системот за класификација на климата според Владимир Кеппен, Берлин има океанска […]

Continue Reading →

БАРСЕЛОНА

Градски индивидуални тури со авио превоз од Скопје и организирано хотелско сместување БАРСЕЛОНА   Барселона — главен и најнаселен град во Автономната заедница Каталонија и втор по големина град во Шпанија со население од околу 1.615 908 жители. Легендата вели дека градот бил основан од Херкул 400 години пред да се изгради Рим, а потоа бил повторно обновен од Картаѓинецот Хамилкар Барса, […]

Continue Reading →

МАЛТА

Градски индивидуални тури со авио превоз од Скопје и организирано хотелско сместување МАЛТА   Малта е мала и густо населена, островска држава во центарот на Медитеранот, веднаш под Сицилија. Се состои од пет острови, најголемиот Малта, потоа Гозо, Комино, Коминото и Филфла. Овој мал архипелаг отсекогаш бил стратешки центар каде свои траги оставиле Феничаните, Римјаните, […]

Continue Reading →

ВЕНЕЦИЈА

Градски индивидуални тури со авио превоз од Скопје и организирано хотелско сместување ВЕНЕЦИЈА   За романтичарите Венеција е остварување на сонот. Позната како и “Огледало на душата“, “Кралица на Јадранот“, “Градот на вода“, “Градот на мостовите и каналите“… Венеција е една од најпосакуваните туристички дестинации. Изградена врз дрвени столбови, нејзината архитектура е како да лебди над вода. […]

Continue Reading →

ПАРИЗ

Градски индивидуални тури со авио превоз од Скопје и организирано хотелско сместување ПАРИЗ Градот на светлината, историјата, ноќниот живот… Дозволете си едно незаборавно доживување во градот на музеите. Траги за постоење на населби во денешниот регион на Париз датираат уште од 4200 година п.н.е., додека податоците за племето Паризи, кои биле познати морепловци и трговци, се […]

Continue Reading →